Restaurant- og matfag

Det handler ikke bare om hva du blir, men hva du lærer. Fagkunnskap og ekspertise du har nytte av hele livet!

Vårt tilbud

Hvorfor velge restaurant- og matfag?

Her kan du tilegne deg en rekke ferdigheter som er ettertraktet hos arbeidsgivere i mat- og måltidsbransjen, men også i alle andre bransjer. Med bakgrunn fra restaurant- og matfag får du kunnskap og ferdigheter som er verdifulle – uansett hva du velger å bruke dem til.

VG1 Restaurant- og matfag

Her lærer du det grunnleggende om kosthold, næringsmidler og ernæring, tilberedning og servering av mat, behandling av råvarer, mat og drikke, om mattradisjoner, samt helsefremmende livsstil og hygiene.

I løpet av det første skoleåret får du et godt grunnlag innen restaurant- og matfaget, slik at du i VG2 kan spisse utdanningen i den retningen som passer deg best.

VG2 Kokk- og servitørfag

På det andre skoleåret fordyper du deg i den karriereveien du ønsker, kokk eller servitør. Slik at du er forberedt til neste fase av utdanningen – to år som lærling.

Kokk – Som kokk er arbeidsoppgavene dine knyttet til matlaging og anretning av mat, anvendelse av råvarer, komponere menyer og prisberegning. Utvikling av nye produkter, retter og oppskrifter er også relevante arbeidsoppgaver.

Servitør – En servitør må kunne arbeide planmessig og hygienisk, både selvstendig og i samarbeid med andre. Du må ha god presentasjonsevne, både muntlig og skriftlig, gode språkkunnskaper, og en positiv og innbydende fremtreden. Du må ha god kommunikasjon med kolleger og gjester, og vise forståelse for gjestens ønsker og behov.

For å lykkes innen restaurant- og matfag bør du være kreativ og nøyaktig, men viktigst av alt: Nysgjerrig og lærevillig.

Kontakt oss